مهندس طهماسبی

 | تاریخ ارسال: 1395/6/20 | 

AWT IMAGE

لطفاً مختصری از بیوگرافی خود را جهت آشنایی خوانندگان بفرمایید.

مرتضی طهماسبی هستم فارغ التحصیل کارشناسی رشته مهندسی عمران از دانشگاه گیلان در سال 1369.  تحصیلات متوسطه را در دبیرستان های البرز و هشترودی تهران گذرانده ام. از سال 1377، فعالیت اقتصادی را به عنوان مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی بازرگانی درداران سریر شروع کرده ایم، که بحمدالله با گذشت سالیان بر توسعه این فعالیت ها کوشش شده است. همکاری تنگاتنگ شرکت مهندسی بازرگانی درداران سریر با تأمین کنندگان معتبر جهان در زمینه مواد اولیه کارخانجات کاشی و سرامیک، لعاب، نسوز و سرامیک های صنعتی از جمله این فعالیت ها بوده است.

جایگاه علم سرامیک در کشور ایران را چگونه ارزیابی می­کنید و آیا شرایط برای پیشرفت در این رشته را مثبت ارزیابی می­کنید؟

دانشگاهیان عزیز ما در این خصوص باید اظهار نظر بفرمایند ولی در حیطه تولید بنظر جای بسیار بیشتری برای کارکردن و تولید محصولات کیفی توسط تولید کنندگان داخلی وجود دارد. روی آوری به رشته های دانش بنیان و محصولاتی که به واسطه عدم وجود تکنولوژی مغفول  مانده اند.

با توجه به اینکه شما یکی از افراد موفق در بخش صنعت سرامیک هستید، بفرمایید که چگونه وارد صنعت شدید و شما و شرکت شما هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارید؟

از اینکه این شرکت را موفق قلمداد می نمائید تشکر می کنیم، گرچه این لفظ می تواند بسیار نسبی باشد. ولی در روند توسعه شرکت و دوام آن طی بالغ بر 18 سال، موفقیت هایی داشته ایم که جای شکر گزاری از خدای متعال را دارد. من علت این موفقیت نسبی در کار را ابتدا همیت و علاقه همکاران به انجام کارها بدور از منافع شخصی و در جهت گسترش کار می دانم و از بعد اقتصادی اینکه مدیران شرکت، سال ها تلاش نموده اند تا از منافع شرکت در جهت توسعه استفاده کنند و همواره به دامنه کالاهای مربوطه ومسئولیت پذیری بعد از فروش بیافزایند. در این خصوص نقش تفکر سیستم مدار و شبکه را جهت بالا بردن بهره وری فعالیت ها نمی توان نادیده گرفت. تلاش در جهت حضور در نمایشگاه های بین المللی و تحکیم ارتباطات دو و چند جانبه با مشتریان و تأمین کنندگان خارجی از اهم این موفقیت های نسبی بوده است.

برای بهبود شرایط صنعت سرامیک چه پیشنهادهایی دارید؟

ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت و استفاده از تکنولوژی روز دنیا در کنار حمایت های صادراتی دولت.

رکود بازار تولید در چه بخشی از صنعت سرامیک نهفته است و راه حل مقابله با آن چیست؟

رکود فعلی صنعت دارای ابعاد مختلفی است که طبیعتاً بخش ابنیه و ساخت و سازه های عمرانی به دلیل عدم وجود نقدینگی (در روش های سنتی ) از جمله آن است. تولید صادرات محور می تواند راه برون رفت اقتصاد از این رکود باشد.

مشکلات صاحبان صنایع خصوصی سرامیک چیست؟

در حال حاضر رکود بازار فروش محصولات نهایی و طولانی شدن برگشت سرمایه.

ارتباط بین صنعت و دانشگاه در ایران همواره یک دغدغه پایدار بوده است. با توجه به شرایط موجود، میزان این ارتباط را چگونه ارزیابی می­کنید؟

در سالهای اخیر گفته می شود که بین این دو بخش تعاملات بیشتری از گذشته صورت گرفته است ولی به هر حال این تعاملات می بایستی مداوم و همیشگی باشد. درکلیه کشورهای پیشرفته بودجه هایی جهت این امر به دانشگاه ها اختصاص داده می شود که با کنترل زمانی و بررسی راندمان آن بایستی سنجیده شود.

به عنوان مثال در کشورهای پیشرفته از اساتید و دانشجویان در زمینه اجرای پروژه های نو استفاده می شود و بودجه های خوبی نیز برای آنها تعریف می شود که در پایان چنانچه به بخش صنعت نیز راه نیابد، تمامی تلاش ها بعنوان بخشی از زنجیره تحقیقات آینده در دانشگاه ها نگهداری و در زمان خودش استفاده می شود.

نقش مطبوعات تخصصی در اطلاع رسانی صنعت مربوط را چگونه ارزیابی می کنید؟ چه باید کرد که آنها بالنده تر و پرمحتواتر شوند؟

مطبوعات با تحقیقات در ارتباط با مرزهای خارجی می تواند دانش روز دنیا را به تولید کنندگان داخلی انتقال دهند.

آینده صنعت سرامیک ایران را چگونه می­بینید؟ اگر دوباره به گذشته باز گردید آیا همین راه و همین زمینه تخصصی را برای خود انتخاب می­کنید؟

صنعت سرامیک ایران از سابقه طولانی برخوردار است و مانند هر رشته و هنری باید در ادامه مسیر کامل تر شود. همانگونه که می دانید میلیاردها تومان برای نصب ماشین آلات و تولید این صنعت هزینه شده است که باید برای خروج از بحران آن تلاش کرد.

از خاطرات دوران تحصیل دانشجویی، همکلاسی­ها و اساتید و ... خود بفرمایید.

خاطرات دوران  دانشجویی بسیار شیرین ودر عین حال در زمان خود با سختی های زیاد همراه بوده ولی بنظرم از بهترین دوران زندگی آدمی، دوران تحصیل و دل مشغولی های یادگیری است. فطعاً اگر دانشجو تجربه امروز را داشته باشد با نیت و همیت بهتر و بیشتری درس می خواند .

انجمن سرامیک ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ لطفاً پیشنهادهای خود را برای رشد انجمن بفرمایید؟

انجمن سرامیک از ملزومات جامعه علمی هر کشور است. امید است در راه معرفی تکنولوژی و صنعت جهانی موفق تر باشید.     

با تشکر از وقتی که برای این مصاحبه اختصاص دادید.

                                AWT IMAGE