گرافن: ساخت شگفت‌انگیزتر یک ماده‌ی شگفت‌انگیز

 | تاریخ ارسال: 1399/3/12 | 
گرافن: ساخت شگفت ­انگیزتر یک ماده­ ی شگفت­ انگیز
گرافن نوعی از عنصر شیمیایی کربن است. اشکال شناخته شده­ ی کربن شامل سخت­ترین ماده­ ی جهان، الماس و ماده­ی سیاه نرمی که به عنوان "سرب" در مداد شناخته می­شود وگرافیت نام دارد، می­شود. گرافیت را می­توان به عنوان لایه­ هایی از اتم­های کربن جمع شده در صفحات تجسم کرد که هر صفحه مانند توری مرغی بافته شده­ ی هگزاگونال یا یک لانه زنبوری بسیار نازک است. گرافن برای همه­ ی مقاصد و اهداف یک صفحه از آن مجموعه است. بنابراین یکی از نازکترین مواد شناخته شده، تک لایه­ ی اتمی اتم­های کربن است.
این مرکز توجه پژوهش ­های بسیاری در سال­های اخیر با پتانسیل تأمین آینده­ ی دستگاه­ های الکترونیکی مولکولی به دلیل داشتن خواص بی­نظیر شیمیایی، نوری و الکترونیکی خواهد شد.
اکنون، با نوشتن در International Journal of Biomedical Nanoscience and Nanotechnology، تیمی از مالزی از پیشرفت در چگونگی تغییر صفحه­ های گرافن برای کاربرد های متفاوت با اتصال گروه ­های شیمیایی مختلف به صفحات گزارش می­دهد. Geoffrey Ijeomah و Fahmi Samsuri ازUniversiti Malaysia Pahang، Felix Obite  از Universiti Teknologi Malaysia و Mohamad Adzhar Md Zawawi از Universiti Sains Malaysia، عامل­دار کردن شیمیایی گرافن با توجه به توسعه­ی آن به عنوان مواد حسگر برای نظارت بر محیط زیست، پژوهش ­های زیست پزشکی، تشخیص پزشکی و همچنین در زمینه­ های دیگر بررسی کرده ­اند.
نتیجه­ گیری مهم از بررسی آن­ها این است که در بین روش ­های اساسی سنتز برای ساخت گرافن، مانند رسوب­ دهی شیمیایی از فاز بخار، ورقه ورقه ­کردن مکانیکی، کاهش اکسید گرافیت، رسوب حرارتی و جداکردن، نانولوله­ های کربنی به شرایط دقیق مورد استفاده حساس هستند و به هنگام اتصال گروه­ های شیمیایی و عامل­دار به لایه­ های گرافن بر تکرار پذیری آنها تأثیر می­گذارد.
این تیم نتیجه ­گیری می­کند: "درک بهتر از عملکرد گرافن در سطح مولکولی در نهایت باعث پیشرفت مهندسی سطح گرافن و کاربردهای آن در توسعه و فناوری حسگر خواهد شد".
 گردآورندگان: دکتر آدرینه ملک خاچاطوریان- مهندس ریحانه گودرزی
منبع: https://nano-magazine.com/news/۲۰۲۰/۵/۱۴/graphene-making-a-wonder-material-more-wonderful