جلسه هم اندیشی درباره جایگاه رشته سرامیک

 | تاریخ ارسال: 1395/8/23 | 

جلسه ی هم اندیشی در مورد تجدید جایگاه گرایش سرامیک به دعوت انجمن سرامیک ایران در تاریخ 28 مهر ماه 1395 در سالن شهید مفتح در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. هدف از برگزاری این گرد همایی، اعتراض و نیز تبادل نظر و یافتن راه حل نسبت به تصمیم شورای برنامه ریزی درسی مواد بود. این شورا به صورت غیر کارشناسانه اقدام به تغییر نام و سرفصل گرایش های رشته مواد نموده است که به صورت وسیع با مخالفت اساتید و متخصصین این رشته مواجه شده است. در این جلسه جمعی از اساتید دانشگاه و متخصصین فعال در صنعت سرامیک حضور داشتند.

پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید  هدف جلسه توسط آقای دکتر گلستانی فرد معرفی شد. ایشان ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی به مهمانان، از آقای دکتر سرپولکی، دکتر محبی و دکتر همدانی دعوت کردند تا اقدامات و فعالیت های صورت گرفته در این زمینه را برای حاضرین ارائه نمایند. آقای دکتر همدانی ریاست جلسه را به عهده گرفتند.

AWT IMAGE

آقای دکتر محبی گزارشی از جلسات و مذاکرات و پیگیری های انجام گرفته با مسئولین وزارت علوم را از زمان تصویب برنامه ی جدید برای مهندسی مواد در بهمن 93 تا به امروز را به طور خلاصه بیان کردند . این جلسات با حضور تعدادی از اساتید رشته ی سرامیک از دانشگاه های مختلف کشور با معاونت آموزشی وزارت علوم و نیز مدیر کل برنامه ریزی درسی این وزارت و سایر مسئولین ذیربط به صورت مستمر برگزار گشته که بر طبق این گزارش تا کنون دستاورد ملموسی نداشته است.

سپس آقای دکتر سرپولکی درباره ی عنوان انتخاب شده و سرفصل های جدید ارائه شده برای این رشته گزارشی ارائه کردند. ایشان با اشاره به اینکه در سرفصل های جدید بسیاری از دروس تخصصی سرامیک حذف شده و این امر اشکالات عمده ای را برای فراگیری کامل این رشته به وجود آورده است، اشکالات موجود را کاملا اساسی دانسته و نیاز به اصلاح آن ها را یادآور شدند. همچنین ایشان با ذکر جایگاه علمی گرایش سرامیک در دنیا و همچنین در کشور ایران و قابلیت پیشرفت و توسعه در این علم نو، مطرح نمودند که عنوان این رشته در بیشتر دانشگاه های دنیا "مهندسی و علم مواد " است و انتخاب عنوان " مهندسی مواد و متالورژی " برای این رشته عنوانی غیر جامع است. همچنین ایشان پیشنهادهایی در وضعیت کنونی برای گسترش گرایش سرامیک دادند. از جمله  برگزاری سمینار ها و نشست هایی برای تعریف رشته ی سرامیک برای دانشجویان ورودی جدید ، ایجاد گرایش های مختلف سرامیکی مانند شیشه ، شیشه سرامیک ، مهندسی مواد آمورف و... برای مقطع کارشناسی ارشد و یا درخواست رسمی برای تاسیس یک رشته ی مستقل به نام مهندسی سرامیک.

AWT IMAGE

در ادامه ی جلسه آقای دکتر همدانی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده، ایجاد یک کمیته ی منتخب برای پیگیری مسائل را الزامی دانستند و از حاضرین در جلسه خواستند تا پیشنهادهای خود را در این خصوص ارائه دهند. پس از اظهار نظر حاضرین، آقای دکتر همدانی وظایف کمیته را به دو بخش تقسیم کردند:

الف ) پیگیری این موضوع در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

ب ) فعالیت های بیرون از وزارت علوم مانند دانشگاه ها و سایر موسسات و نهاد ها و وزارت خانه هایی که می توانند برای پیشرفت گرایش سرامیک موثر باشند.

در نهایت افراد زیر برای کمیته انتخاب شدند:

آقایان  دکتر سرپولکی ، دکتر میرکاظمی و خانم دکتر قنبری از دانشگاه علم و صنعت ایران

آقای دکتر محبی از دانشگاه امام خمینی قزوین

آقای دکتر همدانی از دانشگاه تبریز

آقای دکتر فقیهی ثانی از دانشگاه شریف

آقای دکتر صولتی از دانشگاه امیرکبیر

آقای دکتر صراف ماموری از دانشگاه تربیت مدرس

آقای دکتر بنی جمالی از پژوهشگاه مواد و انرژی

آقای دکتر قاسمی از پژوهشگاه رنگ

خانم مهندس هور از پژوهشگاه نیرو

آقای دکتر نورمحمدی از دانشگاه اصفهان

خانم دکتر کاظمی از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

آقای دکتر بدیعی از دانشگاه آزاد شاهرود

آقای دکتر احمدی از دانشگاه آزاد ساوه

آقای دکتر یوسفی، مهندس زجاجی، مهندس عزیز زاده، مهندس طارمسری و مهندس سالاریه از صنعت سرامیک

در پایان بیانه ای برای حاضرین قرائت شد و پس از اصلاح آن طبق نظر حاضرین در جلسه، به موافقت حضار رسید.

AWT IMAGE