انجمن سرامیک ایران- اخبار انجمن سرامیک ایران
سفر تبریز

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1391/8/8 | 

 گزارش سفر هیات مدیره به تبریز

  در دومین جلسه هیات مدیره نهم انجمن سرامیک ایران، برگزاری جلسات هیات مدیره در دانشگاه­ها، مراکز پژوهشی و صنایع مرتبط با انجمن مطرح و با موافقت جمع روبرو شد. در اولین اقدام و با پیشنهاد دو تن از اعضای صنعتی هیات مدیره، قرار شد در دو برنامه با سفر به تبریز و مشهد، علاوه بر برگزاری جلسه هیات مدیره، آشنایی بیشتری با دانشگاهیان و صنایع استان مورد بازدید ایجاد شود. با تصویب هیات مدیره، سفر تبریز به دعوت و میزبانی شرکت چینی ارس و شرکت صنایع سرامیک و نسوز گرگین مرند به­عنوان اولین "سفر استانی" هیات مدیره در اولویت قرار گرفت که برنامه سفر به شرح زیر انجام شد:

  چهارشنبه 8 /8/1392

  1- حرکت از تهران راس ساعت 7 صبح

  2- برگزاری جلسه هیات مدیره در کارخانه چینی ارس به میزبانی آقای مهندس حسین­پور راس ساعت 10 صبح

AWT IMAGE

  3- بازدید از کارخانه چینی ارس: صنایع چینی بهداشتی ارس با به کارگیری از تکنولوژی مدرن جهانی و بهره مندی از زبده­ترین متخصصان و اساتید طراحی، مدلسازی، ریخته­گری، لعاب­زنی آزمایشگاه و بخش کنترل کیفی در تبریز، به سال 1362 به ثبت رسید و در سال 1375 به بهره برداری رسید . با تغییر مدیریت و نگرش جدید مدیریتی در بخش­های مختلف تولید، بازاریابی، فروش و ... و با عنایت به ظرفیت و توان تولید این شرکت به میزان 8000 تن چینی بهداشتی و بهره­گیری از بهترین و نوین­ترین تکنولوژی روبوتیک در سطح جهان و نگرش مداوم به جدیدترین تحولات و دانش فنی روز در زمینه چینی بهداشتی، این شرکت در ضمن توانایی تولید مدل­های پیچیده و ارایه محصولات تولیدی مدرن و با کیفیت به بازارهای داخلی، یکی از موفق­ترین صادر­کنندگان چینی بهداشتی در مقیاس گسترده به سایر کشورها است در حال حاضر با اجرای پروژه طرح توسعه (فاز اول) تولید شرکت به 10000 تن در سال بالغ گشته و به یکی از بزرگ­ترین تولیدکنندگان چینی بهداشتی در کشور تبدیل شده است و با تدوین استراتژی­های جدید و ارتقای قابل توجه در مدل­ها و کیفیت محصولات تولیدی، گام­های قدرتمندی در جهت تبدیل شدن به برترین تولیدکننده چینی بهداشتی منطقه برداشته است .

  از بخش­های مختلف کارخانه چینی ارس بازدید به عمل آمد. تولید مدل­های متنوع و منحصر­به­فرد بر اساس نیازهای جدید شهرنشینی، توجه به مدیریت کیفیت، بومی­سازی بخش­هایی از فن­آوری و نیز صادرات محصولات به کشورهای همسایه نکات درخور توجه در این کارخانه به شمار می­آیند.

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

4- برگزاری جلسه با اعضای هیات علمی گروه مواد دانشگاه تبریز: ساعت 3 بعد از ظهر جلسه­ای با اعضای گروه مواد دانشگاه تبریز به­عنوان یکی از قدیمی­ترین دانشگاه­های ایران بر گزار شد که طی آن، انجمن سرامیک علاوه بر معرفی خود و کمیته­هایش، انگیزه­های خود را برای ایجاد ارتباط با دانشگاه­ها و مراکز پژوهشی و نیز علاقه به فعال کردن شعبه­های انجمن در شهرهای مختلف اعلام کرد. پشنهاد برگزاری دهمین گنگره سرامیک در دانشگاه تبریز نیز مطرح شد که قرار شد دانشگاه تبریز پیشنهاد عملی و کامل خود را برای بررسی به انجمن ارسال کند. در ادامه از آزمایشگاه­های گروه مواد بازدید به عمل آمد. توان علمی بالا، انگیزه­ها و فعالیت پژوهشی خوب و در حال رشد از نکات بارز این دانشکده است.  

AWT IMAGE

AWT IMAGE

5- برگزاری جلسه با دانشجویان رشته مواد دانشگاه تبریز: بدون شک جلسه نشست با دانشجویان نقطه عطف این سفر به شمار می­رود. جلسه­ای سرشار از شور و انرژی دانشجویان که به هیات مدیره انگیزه و انرژی مضاعفی بخشید. در این جلسه که با هماهنگی قبلی گروه سرامیک داشگاه تبریز در آمفی تئاتر دانشکده مکانیک برگزار شد، هیات مدیره با استقبال تعداد فراوانی از دانشجویان روبرو شد. پس از سخنرانی آقای دکتر گلستانی­فرد در معرفی انجمن و ارکان و فعالیت­های آن، پرسش­های دانشجویان نیز توسط نماینده آنان مطرح و پاسخ داده شد. پرسش­های دانشجویان بیشتر حاوی توقعات و انتظارات آنان از انجمن سرامیک ایران بود که می­تواند در تصمیم­­گیری­های انجمن موثر باشد. آقای مهندس حسین­پور نیز در این جلسه سخنرانی کردند و در خصوص ارتباط دانشگاه و صنعت و حمایت شرکت چینی ارس از پژوهش­های دانشجویی پیشنهادات مفیدی را ارایه کردند. مقرر شد کمیته دانشجویی در دانشگاه تبریز با مدیریت و هماهنگی آقای دکتر همدانی تشکیل شود و این کمیته پل ارتباطی دانشجویان با هیات مدیره انجمن باشد.

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

روز پنجشنبه 9 /8/1392

  عزیمت به شهر مرند و بازدید – شهر مرند یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است. مرند، با 239000 تن جمعیت در سال 1390 خورشیدی، سومین شهر پرجمعیت و بزرگ استان آذربایجان شرقی، پس از شهرهای تبریز و مراغه، محسوب می­شود. این شهر با مساحتی بیش از ۲۰ کیلومتر مربع، در ۶۵ کیلومتری شمال غرب تبریز، واقع شده‌است. بر اساس اسناد اورارتویی، سابقه ٔ شهرنشینی در مرند، تا اواسط هزاره ٔ سوم قبل از میلاد می‌رسد و دارای آب و هوای بسیار دلنشین، مناظر طبیعی و جاذبه­های گردشگری متعددی است.

  تعدادی از صنایع مهم سرامیک مانند کارخانه کائولن شویی­زنوز، کارخانه ساگار مرند، کارخانه چینندگان و کارخانه تولید رولرهای سرامیکی (شرکت صنایع سرامیک و نسوز گرگین مرند) در شهرک صنعتی سرامیک این شهر در کیلومتر 5 از جاده مرند- جلفا قرار دارد. صبح پنجشنبه، هیات مدیره انجمن به بازدید از 2 کارخانه در این شهر پرداخت .

  1. بازدید از شرکت صنایع سرامیک و نسوز گرگین مرند: این کارخانه از سال 1380 با هدف تولید سرامیک­های پیشرفته پروژه­هایی مانند تولید رولرهای آلومینایی، قطعات RSiC و NSiC را آغاز کرد و کارخانه­ای در حال نصب که به­دلیل تحریم­های بین­المللی، متخصصان داخلی در حال تکمیل نصب کارخانه نیمه­کاره هستند. شاید به­توان گفت که این کارخانه از اولین­هایی است که به سوی سرامیک­های مهندسی و پیشرفته رفته است. آقای مهندس روح بخش مهربانی اعضای هیات مدیره را با بخش­های مختلف کارخانه آشنا کرد. تولید پاتیل­های سیلیون کاربید و رولر آلومینایی کوره پخت کاشی که از محصولات آن خواهد بود، می­تواند گام خوبی در خودکفایی و نیز در پیشبرد صنایع سرامیک در ایران باشد. کمک انجمن به راه­اندازی این کارخانه و نیز کمک این کارخانه به­عنوان حامی کنگره بعدی از دیگر موضوعات مورد بحث بودند .

AWT IMAGE

  2. بازدید از کارخانه ساگار مرند(پارس ساگار): کارخانه­ای کوچک با تولیدات ساگارهای گوناگون که تولید دیگر صنایع سرامیک را پشتیبانی می­کند. مدیر عامل آقای مهندس معرفتی اعضای هیات مدیره را با سابقه و انواع تولیدات کارخانه آشنا کرده و سپس از بخش­های مختلف کارخانه بازدید به عمل آمد. شرکت و حمایت از کنگره سرامیک نیز مورد بحث قرار گرفت.

AWT IMAGE

  بازگشت به تهران به همراه شیرینی­های تبریزی هدیه آقای مهندس حسین­پور

  پس از نظرخواهی از اعضای همراه در سفر، از نقاط مثبت سفر به تبریز می­توان به موارد زیر اشاره کرد: همدلی و آشنایی بیشتر اعضای هیات مدیره با یکدیگر و امکان تبادل نظر بیشتر، ایجاد انگیزه در دانشجویان دانشگاه جهت عضویت و همکاری فعالانه با انجمن سرامیک، آشنایی با نیاز ها و درخواست های دانشجویان، ارتباط موثر انجمن سرامیک با بخش صنعت و ایجاد انگیزه برای ارتباط بیشتر صنعت با انجمن، آگاهی از سطح انتظار دانشگاهیان از انجمن، و در پایان دستیابی به این واقعیت که انجمن نیاز به برنامه مدون برای آینده خود دارد. هیات مدیره انجمن باور دارد که می­توان با کمک همدیگر، فعالیتهای انجمن را بهبود داد.

نشانی مطلب در وبگاه انجمن سرامیک ایران:
http://icers.ir/find-1.162.130.fa.html
برگشت به اصل مطلب