انجمن سرامیک ایران- اخبار و تازه ها
چگونه نانوذرات مغناطیسی می‌توانند سلول‌های سرطانی را بسوزانند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/11/8 | 
چگونه نانوذرات مغناطیسی می­توانند سلول­های سرطانی را بسوزانند
 
متأسفانه سرطان فقط یک بیماری نیست و هنوز هم درمان بعضی از انواع آن مانند پانکراس و تومورهای مغزی یا کبدی با شیمی درمانی، پرتودرمانی یا جراحی دشوار است و منجر به پایین بودن میزان امکان بقا برای بیماران می­شود. خوشبختانه، روش­های درمانی جدیدی مانند هایپرترمی درمانی وجود دارد که با شلیک نانوذرات به سلول­های تومور، آن­ها را گرم می­کند. در یک مطالعه جدید که در EPJB منتشر شده است، آنگل آپوستولوا از دانشگاه معماری و مهندسی عمران و ژئودسی در صوفیه، بلغارستان و همکارانش نشان می­دهند که سرعت جذب ویژه گرمای مخرب توسط سلول­های تومور، به قطر نانوذرات و ترکیب ماده مغناطیسی مورد استفاده برای انتقال گرما به تومور بستگی دارد.
نانوذرات مغناطیسی که به نزدیکی سلول­های تومور انتقال داده شده ­اند، با استفاده از میدان مغناطیسی متناوب فعال می­شوند. هایپرترمی درمانی در صورتی موثر است که نانوذرات به خوبی توسط سلول­های تومور و نه توسط سلول­های موجود در بافت سالم جذب شوند. بنابراین، اثربخشی آن به نرخ جذب خاص بستگی دارد. پژوهشگران بلغاری چندین نانوذره ­ی ساخته شده از ماده­ ی اکسید آهن به نام فریت را مورد مطالعه قرار داده­اند که به آن­ها مقدار کمی مس، نیکل، منگنز یا کبالت اضافه شده­است (روشی به نام دوپه کردن).
پژوهشگران هایپرترمی مغناطیسی بر اساس این ذرات را در موش و کشت سلولی به دو روش گرمایش مجزا بررسی کردند. روش­ها از نظر چگونگی تولید گرما در ذرات متفاوت بودند: از طریق اتصال مستقیم یا غیرمستقیم بین میدان مغناطیسی و ممان مغناطیسی ذرات.
نویسندگان نشان می­دهند که میزان جذب تومور به قطر نانوذرات بستگی دارد. شگفت انگیزانه، با افزایش قطر ذرات میزان جذب افزایش می­یابد، البته تا زمانی که میزان دوپینگ مواد به اندازه کافی بالا باشد و قطر ذرات از مقدار حداکثری تعیین شده (حداکثر 14 نانومتر برای دوپه کردن کبالت و 16 نانومتر برای مس) بیشتر نباشد.  
 
منبع: https://nano-magazine.com/news/2019/4/8/how-magnetic-nanoparticles-can-burn-cancer-cells
گردآورندگان:دکتر آدرینه ملک خاچاطوریان-مهندس ریحانه گودرزی
نشانی مطلب در وبگاه انجمن سرامیک ایران:
http://icers.ir/find-1.165.426.fa.html
برگشت به اصل مطلب