انجمن سرامیک ایران- اخبار صنعتی
پژوهشگران دانشگاه تبریز ضایعات رنگ را به رنگ استاندارد تبدیل کردند

حذف تصاویر و رنگ‌ها

پژوهشگران دانشگاه تبریز ضایعات رنگ را به رنگ استاندارد تبدیل کردند

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی سرامیران به نقل از خبرگزاری فارس، سید محمدتقی علوی رئیس دانشگاه تبریز اظهار داشت: این طرح در راستای حفظ محیط زیست از ضایعات مواد رنگی و ضرورت پرداختن به تحقیقات مرتبط با کاهش خطرات زیانبار آلودگی­های ناشی از این مواد توسط غلامرضا کیانی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین دانشگاه تبریز انجام پذیرفته است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، وی با بیان اینکه این طرح با هدف تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاه تبریز و تبدیل علم به ثروت انجام شده، گفت: به دنبال انعقاد تفاهمنامه میان دانشگاه تبریز و شرکت تراکتورسازی ایران به منظور ایجاد و گسترش تعاملات و همکاری‌های علمی - تحقیقاتی و آموزشی بین دانشگاه و صنعت در نخستین گام این طرح توسط پژوهشگران این دانشگاه در زمینه رفع یکی از مشکلات شرکت تراکتورسازی اجرایی شد.

به گفته علوی، با اجرایی شدن این طرح درآمد حاصل از قرارداد منعقده بین دانشگاه تبریز و شرکت تراکتورسازی ایران، به صورت مستمر عاید دانشگاه تبریز خواهد شد.

رئیس دانشگاه تبریز با قدردانی از تلاش معاونت پژوهش و فناوری، اداره ارتباط با صنعت و مسئولان شرکت تراکتورسازی ایران در پیشبرد این پروژه گفت: این طرح قابلیت اجرا برای بازیافت پسماندهای رنگ صنایع مرتبط نیز دارد که در مراحل بعدی کار زمینه عقد قرارداد با دیگر صنایع و خودروسازی­ها وجود دارد.

علوی اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک با سایر نهادها و توسعه ارتباط با صنعت را از جمله برنامه­های اساسی این دانشگاه ذکر کرد و افزود: در سال­های اخیر دانشگاه تبریز در این راستا همکاری­های مختلفی را با نهادها و سازمان­های مختلف آغاز کرده که امیدواریم  نتایج این تلاش­ها و همکاری­های دوجانبه زمینه توسعه هرچه بیشتر منطقه و کشورمان را فراهم کند.

پسماند رنگ ماده بسیار پیچیده‌ای است که حاوی رزین‌های پلیمری پخت نشده، رنگدانه، عوامل پخت، فعال‌کننده سطحی، آب، حلال­ها و سایر اجزا ست.

دفع ضایعات رنگ از دیدگاه آلودگی خاک و آب‌های سطحی و زیر زمینی حائز اهمیت ویژه بوده و از مسائل زیست محیطی حاد صنایع خودروسازی است.

حدود 20 تا 30 درصد از رنگ مصرفی در رنگ نهایی (رنگ استری و رویه) به ضایعات تبدیل می‌شود که علاوه بر مسائل زیست محیطی، با دفع  غیراصولی ضایعات رنگ، بخشی از مواد با ارزش موجود در آن نیز دور ریخته شده و سبب کاهش بهره اقتصادی صنایع مربوطه می‌شود.

در این زمینه اگر روشی برای بازیافت وجود داشته باشد که علاوه بر حفاظت از محیط زیست امکان استفاده مجدد از مواد موجود را فراهم کند، بسیار ارزشمند خواهد بود و رنگ‌های حاصل از تبدیل ضایعات می­تواند به رنگ‌های مختلف مورد استفاده در صنایع مختلف کشور تبدیل شود و محققان دانشگاه این امر را ممکن کرده­اند.

همین گزارش حاکی است، کارهای مطالعاتی و آزمایشگاهی این پروژه حدود شش ماه به طول انجامید که بعد از دستیابی به دانش فنی، فاز صنعتی آن آغاز شد و در مدت سه ماه به اتمام رسید.

غلامرضا کیانی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین دانشگاه تبریز مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته شیمی از دانشگاه تبریز اخذ و در سال 1387 در رشته شیمی پلیمر در مقطع دکترا از دانشگاه تبریز فارغ­التحصیل شده است.

انجام شش پروژه تحقیقاتی، ارائه بیش از 35 مقاله در سمینارهای داخلی و بین‌المللی، چاپ 15 مقاله ISI از دیگر فعالیت­های پژوهشی وی به شمار می­آید.

نشانی مطلب در وبگاه انجمن سرامیک ایران:
http://icers.ir/find-1.201.42.fa.html
برگشت به اصل مطلب